Tuesday, June 10, 2008

Uus tase treileris käimisega ja niisama arenev hobune :)

Üleeile toodi treiler maneeži (väljas oli jube tuuline), et Fallyt seal käima õpetada. Nad tahaksid võistlustel käia, aga saavad hetkel ainult suure hobuautoga, sest treilerisse hobu ei lähe. Ma mõtlesin, et kasutan ka juhust ära ja proovin Albatrossigi, sest kui treiler õue peal ilma autota seisab, siis ei saa hobust peale panna. Tema treilerisse õpetamine lõppes meil juba eelmise aasta sügisel ja sellest ajast peale pole me seda teinud (va Kurtnasse kolimine, see läks päris hästi :)) ja ei lootnud eriti palju, aga ta tuli üsna kohe peaaegu sisse. Tagajalad jäid küll veel rambile, kuid ma ei hakkanud rohkem teda tagant sundima, parem ikka tasapisi tegutseda. Kiitsin ja tulime ära. :)


Kuna Fallyt aga päris sisse veel ei saadud, siis pandi treilerile toed alla, et auto ei peaks kogu aeg ees olema, ja jäeti treiler veel mõneks ajaks maneeži. Eile, kui tallis käisin, oli see veel seal ja proovisin jälle. Seekord aga tegime nii, et Albatross läheb ise sisse, esimesena. Ma ei uskunud absoluutselt, et ta nõus on, aga kuna tal käekõrval igasuguseid käsklusi olen harjutanud, siis peaks nii või teisiti neid millegi keerulisema peal testima. Ja täitsa lõpp, läkski sisse. :D Alguses küll umbes ainult poole peale, nii et ta mind nägi veel kõrvalt, aga pärast saime ka täiesti sees ära käidud. Ma isegi seda poleks talt esimese korraga nõudnud, ma lihtsalt jätkasin selleks, et ta veidi kauem seal paigal seisaks, sest esialgu tagurdas kohe välja, kui kiitmise lõpetasin. Hiljem aga tuli välja alles siis, kui selleks käskluse sai ja oli nõus täitsa lõpuni sisse jalutama. Ja seda teeb Albatross - hobune, kes varem polnud nõus sammukestki treilerisse minema ja sai sellega reisides üsna halvad kogemused mälestuseks. Ta on lihtsalt kõige tublim hobune! :)


Teine asi, mis maneežis meid kohutas, oli suuuuur valge kile, mis oli kaeratoomisest sinna jäänud. Kõigepealt käisime sealt suure kaarega ümber. Siis aga lasin ma Albatrossil sellest üle minna. Puhises veidi ja siis hüppas. :P Teise korraga hüppas juba vähem ja kolmandast korrast alates jalutas üle. :)


Trennis oli ta ka supermõnus, ei olnud meie tüüpilist esiotsale vajumist ja Alba kandis ennast rohkem ise, samas jäädes ilusasti kontakti. Galopis oli ka hää, kuigi seal jääb taguotsa aktiivsusest veidi puudu. Tegelikult, ta isegi astub suhteliselt keha alla jalgadega (nii palju kui piltidelt-videotelt olen vaadanud), aga vist ei suuda veel ennast siiski piisavalt hästi tasakaalustada, nii et esiots muutub ikkagi raskeks. See eest tegi aga probleemideta mõlemast jalast ka kontragaloppi, paar korda tulime mingit maalatti ka, aga vähe, sest nädala sees tegelesin nagunii sellega üks päev rohkem.

Veidike hüppame ka. :) Selliseid madalaid ja kehva tehnikaga. :D

Ja lõdvestav traav peale trenni...