Thursday, November 12, 2009

Niisama

Pean vist kellegi anonüümse kommenteerija soovitust ära kasutama ja jätmagi Albatrossi nüüdsest koplikaunistuseks - talle sobiva sadula leidmine on 100x raskem, kui ma arvasin. MITTE ÜKSKI meie talli sadulatest ei lähe talle (mõningaid erahobuste omi ma lihtsalt ei vaadanud, aga vaevalt, et sealgi midagi leiduks) ja ma ei kujuta ette, kust talle see sobiv sadul lõpuks välja võlutakse.
Olen teda suht lõdvalt kordetanud paar korda, siis ta elab ennast NII täiega välja, et õudne! :D Möllab ja pukitab ja kiirendab ja on üldse metslast täis - päris lõbus on vaadata, kuigi kohati nagu läheb juba üle piiri. Õnneks ta teeb seda umbes 5 minutit, siis edasi saab juba midagi nõuda.
Täna jälle sõitsin korra (ühe sadulaga, mis vähemalt natukenegi tundus sobivat - oli küll parim variant võimalikest, aga nii õige ikka ei olnud, kui tahaks), hobune oli üsna ok. Ratsniku all ta sellist möllu õnneks ei korralda.
See nädal on üldse seega natuke tühja läinud, aga kui ma järgmiseks nädalaks mingit sadulat kasutada ei saa, siis teen küll veits tõsisemalt kordel tööd. Latte võiks teha.
Tegelt ei ole ka tühja läinud, sest ma olen niisama temaga aega veetnud, ükspäev nt tegin lihtsalt käekõrval mingeid asju, mängisime jne. Ta oli armas :)

Vaatasin Watermill Scandicu ja Totilase EuroChamps' sõite ja oli kohti, kus mulle nad meeldisid - nt Scandicu galopipikendus ja osaliselt passaaž (aga kohati läks väga käest ära) ning Totilase galopipiruetid ja osaliselt passaaž/piafee. Kurb. Või noh, tegelt võib-olla ka mitte. Sest mõlemas videos oli ikkagi selgelt ka näha, mis on jama. Varem ei ole ma alati näinud. See viimane lõik ei ole vist ühegi lugeja jaoks nüüd loogiline, aga ütleme siis nii, et ma selle osa kirjutasin enda jaoks. :P

Aga mu suur masendus läks üle ja täna mulle jälle meeldib koolisõit. ;) Ma ju USUN tegelt, et seda on võimalik hästi teha, nii nagu mulle meeldiks. Sellega lihtsalt tuleb vaeva näha. Ja mitte lasta end mõjutada neist, kes teisiti teevad.
Täpselt nagu siis, kui ma kunagi ratsutamist alustasin - mingi aeg tulid Merle trennid - ja mingi aeg läksin Taani ning siis polnud enam mingit kahtlemist, vaid ainult õppimine, õppimine, õppimine. Jälle ei saa keegi aru. Ma järgmise postituse kirjutan paremini, ausalt.

Nii paljudel on blogi playlistis see Twilighti lugu, et see kummitab mind. Ilus lugu.

6 comments:

Kati said...

Treeless sadula peale pole mõelnud?

Kati said...

Treeless sadula peale pole mõelnud?

Ingrid said...

Mm, ei ole. Ma ei usu, et mul siin Eestis treelessi väga palju kergem leida oleks.
Ja ma millegi pärast kujutan ette, et treeless võiks sobida pigem mõndadele poni-tüüpi hobustele, või noh, sellistele, kellel peaaegu turja pole, aga mitte nii väga suure turjaga hobustele.
Aga see on puhtalt mu enda "sisetunne", mis võib suure tõenäosusega vale olla. :D Ma ei tea neist eriti midagi.

VAS said...

Ma olen vaatand mingeid synt sadulaid, Thorowgood. Neil om muudetav laius + saab veel mingite lutakate abil patju suurendada. Igat tüüpi hobusele oli, kitsas, kõrge, madal. Kui sul on kõrge hobune, aga lai, siis ehk võib kõrgeturjasadul laia raamida sobida? Ah ma ei tea tegelt sadula sobitamisest midagi, aga löö Googlesse Thorowgood ja vaata.

Anna Pindam said...

Oskad sa mingisuguseid orienteeruvaid mõõtusid öelda, mida sul vaja oleks. Mul on üks nahast koolisõidu sadul, suurele hobusele, aga ei oska nii ilma mõõtuteta arvata , kas see võiks sulle sobida.

Ingrid said...

Ma ei oska tõesti öelda numbrites, kui lai see peaks olema - erinevatel tootjatel need ju ka nii erinevad tegelikult. No kesmiselt... ma arvan, et mitte alla 32. Samas ei tohiks olla liiga madala turjaosaga.
Istmik võiks olla umbes 17,5 tolli, olenevalt jälle sadulast võib ka 0.5 võrra kõikuda.