Thursday, March 3, 2011

Mu kolm tegelast...

Mul läks ka masendus täna peale hüppetrenne üle! :) Trennid ei olnud küll Albatrossiga, aga siiski... Sebastian oli tubli-tubli! Kõik sõltub ikka ratsastusest - viimasel ajal olen jälle temaga rohkem sõita jõudnud ja koostöö kah kohe paraneb. Üks tõrge väikse lattaia ette ikka tuli seda esimest korda hüpates - kuigi seekord ma polnud päääris pea laiali otsas ja ikka natuke üritasin mitte lasta tal tõrkuda, aga siiski vingerdas ja jäi lõpuks seisma... aga no loen selle ikkagi enda veaks. Päris 100% kindlasti ei olnud, aga ilmselt oleksin saanud rohkem ise ära teha, et seda vältida.
Aga ülejäänud oli kõik täpselt nii hea, kui sellise noore hobuse kohta olla võiks. Sain üsna ilusti kontrolli ta üle, õppisin ka hobuse järgi natuke ootama (mitte ise ees ära hüppama), kui ta sammu üsna lähedale alla pidi tegema jne... Kui nüüd edaspidi ka nii läheks, siis oleks küll super.

Aga eile sõitsin Albatrossiga ja kui päris aus olla, siis oli ikkagi tema see, kes esimesena jälle tuju heaks tegi, sest see trenn sujus ka hästi. Ma üritasin igasuguse ratsmega juhtimise ära unustada, see eest kasutasin hoolega mõlemaid sääri - sisemist siis, kui ta piisavalt ei painutanud, ja välimist siis, kui ta üritas luuserdada ja taguotsaga välja vajudes vältida keha alla astumist, ja no kokkuvõttes asi toimis. Ei olnud perfect ja sõitsin hästi lihtsaid trajektoore (mitte väikseid volte jms), aga mõned hetked olid ikka vägaväga mõnusad ja selle korraliku sääretöö peale ta isegi täitsa mitu korda vabatahtlikult võttis parema ratsmega kontakti, olles ise ikka enam-vähem õigesti vasakule painutatud ja no sellest mulle piisas, et teda taevani kiita ja õnnelik olla. :)

Ja kolmas hobune - C... noh... jah. Arvas heaks üle pika aja (ja esimest korda nii, et ma seljas olin) jälle oma "võimeid" demonstreerida, mis ei olnud just väga tore idee, otsustasin ma, kui end maneežiliivas istumas leidsin. See tähendab, et ära ta veel ei lähe ja vähemalt järgmine kuu aega on ta mul veel tegeleda, mille vastu mul iseeenesest midagi pole, sest üldiselt ta mulle meeldib - kui just selline seik igapäevaselt korduma ei hakka.

2 comments:

Anonymous said...

Mingid sommid lendasid ka selle C seljast alla natuke aega tagasi.

Ingrid said...

Päris kindlasti mitte... Võib-olla oleks mõistlik oma infoallikatesse kriitilisemalt suhtuda, kuna ilmselgelt need ei ole usaldusväärsed. :) (Mõni aeg tagasi pidas keegi anonüümne kommenteerija teda hoopis teiseks hobuseks nt).