Monday, April 22, 2013

Läksin täna talli ja suuuuuur oli mu rõõm, kui avastasin, et kummiku-hooaeg kestis meie jaoks umbes täpselt 2 päeva! Ehk siis karjamaa on KUIV ja hobune puhas. Mitte täitsa kuiv eksole, vahest on pehme ja madalamas osas ilmselt leidub veel otsides ka väikseid lombikesi. Kui aga silmad kinni pigistada ja mitte uskuda ilmateadet, mis selleks nädalaks hoolega vihma lubab, siis võiks isegi loota, et pori ja muda ongi läinud.

Hobust puhastades hakkas soe, jakk lendas pealt ära ja mõne aja pärast fliis kah, nii et lõpuks läksin T-särgi väel põllule kablutama. Jällegi väga tore. Päike paistis, pinnas oli igati okei ja sai lõpuks üle pika aja hobusel joosta lasta. My kappas ikka päris hea meelega. Pärast teda karjamaale viies tuli Albatross kah värava juurde minuga juttu rääkima - mul oli kiire ja jutt jäi seetõttu lühikeseks, aga homme või ülehomme teen talle ka ühe korraliku kevadise suurpuhastuse!

Nädalavahetusel olin jällegi Kurtnas, kus nüüdse seisuga on kaks kolmest nii sadula kui ratsanikuga tutvunud. :) Tublid tüdrukud. Sintsu näitas esimesel päeval välja, mis ta sadulavööst arvab (ei arvanud hästi), mistõttu ma talle korralikku sõitmiskõlbulikku sadulat veel ei pannud - kuigi teisel päeval oli kõik okei juba. Teised kaks aga ei teind sadula peale suurt teist nägugi ja olid ilma probleemideta valmis mind  pühapäeval ka mõned sammud seljas ringi vedama. Kusjuures esimene "testimissadul" on Albatrossi mingi 5-aasta tagune poollõhkine india pann, millel vähemalt paistab hea aura olevat.

Et siis täitsa toredad päevad on olnud, mis hobustesse puutub.

No comments: