Monday, October 20, 2014

Q ja V kolisid planeeritust veidi enneaegselt nüüd koju tagasi, puhkavad 2 nädalat ja siis tegelen nendega seal veel edasi mõnda aega. Vahepeal oli noorhobuste ülevaatus, läks enam-vähem nii nagu arvata võis.

2-aastane täkk on muidu igati vahva, aga ta liigub ikka jube imelikult - traavis on pöörete peal kohati lausa käiguvahe ja ma usun, et see sama mure takistab teda ka muudes allüürides ja hüpetel maksimumi andmast. Oleks võinud raudu panna korraks ja vaadata, kas see aitab, aga... nüüd ilmselt jääb see rautuse katsetus kevadesse saduldamise ajaks.

Quicky ei hüpanud ka päris nii entusiastlikult kui tavaliselt, aga... mina tegelikult olin jällegi rahul sellega, et ta jäi üsna arukaks ja mõistuse juurde ning ei kruttinud ennast päris pöördesse. Targemate sõnul võib see pea 3 kuud tiinust ka veidi juba mära mõjutada, et hoiab ennast takistustel rohkem tagasi kui tavaliselt (kuigi see ei takistanud tal nt järgmisel päeval üle kopliaia hüppamast, kui ma talle piisavalt kiiresti seltsilist ei viinud).

Üldjoontes tundus tase kuidagi madalam kui eelmistel aastatel, ei olnud ühtegi väga silmapaistvat hobust minu jaoks. Teisest küljest - see "wow-efekt" on tegelikult väga kaheldava väärtusega asi, sest lõppkokkuvõttes on olulisem ilmselt stabiilne ja puhas takistuste ületamine ja see oli loomulikult seekordsetel võitjatel ka olemas, nii et päris nii ma ka siiski väita ei julgeks, et hobused kehvemad olid kui varem. Võib-olla hoopis vastupidi. Mida mina ka tean. :P

Aa ja mu lemmikosa ülevaatusest oli seik, kus üks segaduses 2-aastane mära läbi riidega kaetud piirde jooksis ning seinapeeglitesse hüppama hakkas - tribüünilt hakkas selle peale umbes 20 inimest korraga üle maneeži erinevaid nõuandeid karjuma, alates sellest, et jääks seisma ja võtaks hobuse kinni ning lõpetades sellega, et annaks hobusele peksa, kui ta seina lähedale liigub. Was very helpful.

Mõlema hobuga ratsutasin ka muidu nädalavahetusel ja suures maneežis või platsi peal triivivad nad ikka palju rohkem oma suunas ära, kui ma harjunud olen. :D Aga pühapäeval oli E ka nõus Verdetteni selga minema ja mul oli nii hea meel, sest nad nägid väga vahvad ja asjalikud välja. Quickyga sõitsin ainult ühe korra ja väga hea polnud, kiirustas ning oli tsipa närviline, aga eks kui ta "koduga" jälle ära harjub, siis läheb kindlasti lihtsamaks uuesti.

6 comments:

Anonymous said...

Kas sel aastal koolisõiduhobuseid ei olnudki väljas? Liivaku omad? Eelmine aasta oli Maikeni mära väga äge, aga sel aastal polnud ühtegi päris-päris koolisõiduhobust. Kahjuks.

Anonymous said...

No see mära oli ka ikka väga eriline. Ei teagi, kas tegemata kodutöö inimeste poolt või oli loomake nii närvis, et noh..midagi head sealt enam tulla ei saanud. Ehk tasuks järgmine aasta Kurtna peeglid kinni katta? :)

M.

Ingrid said...

Ühtegi koolisõidupõlvnemisega hobust ei olnud jah, ja parimad "koolisõiduhinded" said tegelikult Klettenbergi 3-aastased võiduhobused. ;)

Peeglite katmise kohta, siis hobuste näitamise alal oli seda tegelikult tehtud, aga kuna eelmine aasta minu mäletamist mööda keegi läbi riidega kaetud piirde ei trüginud, siis ilmselt ei osatud sellega arvestada. Halb juhus ka muidugi, aga mind häiris kõige rohkem see üksteise võidu üle platsi karjumine... ei aita kuidagi niigi närvilise hobuse rahunemisele kaasa.

Anonymous said...

Kes sulle hästi meelde jäid? Kelle endale ratsastusse võtaksid? :)

Ingrid said...

Ei oskagi niimoodi ühtegi lemmikut välja tuua... mitmeid hobuseid ma reaalis ise ei näinud nagunii, ainult tagantjärgi video pealt.

Anonymous said...

Mulle meeldis väga Olympos. Tahaksin väga näha, kuidas tal võistlustel minema hakkab.)