Thursday, December 27, 2007

Hüppetrenn

Et keegi valesti aru ei saaks, siis Albatrossil oli hüppetrenn, mitte mul. ;) Tegelikult oli asi nii, et mõtlesin, et täna erilist trenni ei tee, panin talle valjad pähe, võtsin harjad kätte ja jalutasime platsile. Loomulikult oli ta täna jälle suur energiapomm, platsile saime küll ilusasti mindud, vahepeal ta tahtis siia-sinna hüpata, aga kuulas korralikult ikkagi sõna. Platsile jõudes siis panin tal ratsmed keerdu ja kinni lõua alla ja lasin ta korraks lahti. Eelkõige küll selleks, et aed kinni panna, aga mõtlesin, et vaatan, kas ta seekord tahab ka ennast kõige pealt välja elada. Tahtis küll!

Seekord kestis tants ja trall lausa pikemat aega - siit sinna platsi otsa oma uhkes traavis ja ringiga tagasi, vahepeal kiiremad galopiringid, mõned korrad tagant üles jms. Siis jääb hetkeks aia äärde seisma, saba püsti ja sõõrmed puhevil, vaatab ringi, ja tormab edasi. Ühesõnaga lasin tal joosta ja seda ta ka tegi. Lihtsalt, kuna mingist ajast olid platsile jäänud paar takistust, siis ei viitsinud ta vaeva näha ja ümber nende joosta, vaid hüppas üle. Paar korda ühte päris madalat latti ja korra tuli meetrise ka ära - ja väga ilusasti hüppas, muuseas. ;)

Siis tulid aga metsast tema hobusõbrad - mingi maastikutrenn oli olnud ja kari hobuseid koos ratsanikega tuli platsi juurest mööda ja talli poole. Siis ta hakkas uuesti ringi kappama, aga ma muutusin veits murelikuks, sest nüüd kippus ta veits liiga tihedalt ka värava juurde ja kartsin, et kui tal selline hüppetuju on, siis äkki pole seegi talle takistuseks. :D Seega ma õige veits lasin tal veel kablutada, aga siis võtsin käekõrvale ja jalutasin 5-10 minutit, et ta maha rahuneks. Rahunes kiiresti. Varsti tulid järgmised trennilised platsile ka, siis polnud poiss enam millegi pärast mures ja sain lõpuks ometi puhastamise kallale asuda. ;)

Siis ta vist nautis seda, et teised ümberringi trenni teevad ja tema lihtsalt pealt vahtida saab, sest ta ei liigutanud ennast kordagi puhastamise ajal, vahepeal üritas ainult mu digikakotti näksida, mis posti otsas rippus. :P Kui poiss puhas oli, ronisin talle veidikeseks ilma sadulata selga ka, tegime veerand tunnikest sammu ja pärast veel unistasime seal niisama, kuni teisedki trenni lõpetasid ja siis jalutasime kõik koos koju.

Seejärel sai ta pikalt koplis olla, õhtul peale tuppa tulekut mässasime veel boksis natuke, ta pidi suurt valget kanistrit ninaga edasi lükkama, siis sai kiita. Järgmine kord hakkame platsil palli mängima niiviisi. :P Tähendab, siis kui ma kuskilt palli muretsen. ;)

No comments: