Wednesday, February 6, 2008

Kerged trennid

Üleeile käisin trennis, aga Albatross oli veidike nagu ärev. Võõraid hobuseid oli üsna mitu ja ei tea, mis teda veel ärritas, igatahes pisut närviline oli. Tegin soojendustraavi ära, aga kuna ta pööras tähelepanu kõigele muule kui mulle, siis ei hakanud niisama mööda platsi ringi jooksma, vaid läksin maneeži nö "turvalisemasse" otsa ja tegime põhiliselt sammus tööd. Hästi palju paindevahetusi ja sääre eest ära astumist, väikseid volte ja suuremaid ringe. Sellise "väntsutamise" peale läks ta päris mõnusalt pehmeks ja oli hästi mõnus, isegi vasakut pidi. Kui vasakut ratset võtta, siis ta küll kipub ikka pead ülespoole viima, aga jätsin siis vasaku ratsme pisut rahule ja lükkasin sisemise säärega välimise ratsme suunas - niimoodi ta tundis vist ennast paremini ja kuivõrd ta järgi andis, siis hakkas ise ka vasaku suulise/ratsmega kontakti võtma.
Kui ta niimoodi ilusasti ennast painutama hakkas ja lõdvestus, siis tegime hiljem küll pisut traavi jälle. Talliukse juures küll oli veidike rohkem pinges ja vahepeal kippus kiirustama, aga tunduvalt parem kui tunni alguses. Peagi lõpetasime ära ka, üsna kerge trenn oli.

Eile käisin ka sõitmas, aga vahelduseks päitsetega ja ilma sadulata. Ma polnud temaga kunagi varem päitsetega sõitnud, aga samas väga ei muretsenud, sest käekõrval saab ta ju märguannetest aru, siis peaks seljas ka saama. Ja oligi nii, väga normaalselt sai sõita. See tuli ka väga kerge trenn, sest põhiliselt käisin sammu, vahepeal (kui tagumik kannatas :D ta on üsna kõrge ja kitsapoolsema turjaga) natuke traavi ja mõned galopitõsted ka. Teised tegid mingeid galopiharjutusi, nii et ühes kohas tuli teha 10m diameetriga poolvolt ja isegi meil Albaga tuli see välja. Ma poleks uskunud küll, sest esiteks pole ma temaga viimasel ajal väga galoppi sõitnud, teiseks ei tee ma tavaliselt nii väikseid ringe galopis ja kolmandaks olid tal ju ainult päitsed peas. Aga välja tuli. ;) Väga lahe.

Ja no täna ta sai siis ühe minuvaba päeva. :)

No comments: