Saturday, December 1, 2012

Albatrossi üks tagumine jalg oli pikalt paistes ja igavene jama oli sellega, ei ole isegi mitte isu sellest pikemalt rääkida. Nüüd 2 nädalat, 1 antibiootikumikuur, mitmepäevane boksivangistus ja olematu prei ravimine hiljem, tuli välja, et tal tõenäoliselt oli mingi hiiglaslik kabjaabstsess, mis lõpuks piirde juures (kahelt poolt?!) välja ronis. Kabjaabstsessi on aga üsna keeruline diagnoosida, kui hobune vastavat valureaktsiooni ei näita, seetõttu ka selline pikaleveninud jama ja teadmatus. Veidi veider on see siiamaani, aga mingit tõenäolisemat võimalust ei ole keegi siiani suutnud välja mõelda... Praegu on Albatrossil igatahes tunduvalt parem, tsipake jämedam on jalg siiani, aga hetkel pole suurt midagi võimalik ette võtta, nii et vaatame ja loodame, et ta seisukord tasapisi iseenesest normaliseeruks.

Igavuse peletamiseks lasin teda teiste hobustega maneeži mängima ja seda ei pea mu 8-aastasele üldiselt rahulikule ruunapoisile kunagi 2x ütlema. Nüüdseks julgeb isegi väike Myron Albatrossiga kampa lüüa ja kaasa mängida, alguses vist veidi pelgas suurt ja metsikut kaaslast.

Aga kui vähegi aega leidub, siis Albatrossiga oleks mul hetkel plaan (kuigi tuleb tõdeda, et neil plaanidel on komme tihti muutuda) ohjamine platsil meelde tuletada ning siis julgus kokku võtta ja seda ka väljaspool maneeži katsetada. Et ühel päeval saaks tema taga põllule suusatama või kelgutama minna! :) Minu lume peal vedamine ei tohiks ühele 700kg-le loomale küll praktiliselt mingit lisakoormust tekitada... mure pigem selles, et Albatross mu nullkoormuse tõttu päris ära unustab ja mingil hetkel omavoliliselt läbi küla tagasi talli otsustab joosta... järgi lohisemas kelk või mina või veel midagi muud. Aga vaatame, kuidas asi kulgeb, väljakutseid peab ikka ju olema.

Teiste hobustega on samuti olnud nii muresid kui rõõme, aga nende muredest peavad vist teadlikud olema ainult hobuseomanikud ise, mitte kogu maailm... nii et need jutud jäävad ilmselt siia kirjutamata. :) Endiselt on nad mõlemad väga vahvad ja tundub, et hetkel liigub kõik ikkagi tasakesi positiivses suunas.

2 comments:

Bertha said...

Kas see "vastav valureaktsioon" tähendab, et kabja pigistamise peale ta ei reageerinud?

Ingrid said...

Jah, ning ka seda, et longe oli tunduvalt väiksem, kui kabjaabstsessi (eriti nii suure) puhul eeldaks.