Sunday, July 26, 2009

Super-duper :)

Oli väga positiivne päev, tõesti. Talli minnes miski peavalu painas veidi, aga otseloomulikult Albatrossiga mässeldes see kadus. :)

Mõtlesin tükk aega kas minna maneeži või õue muruplatsile sõitma, ma ju selline üsna otsusutusvõimetu tüüp ka, aga siis valisin ikkagi muruka. Olen juba mitu korda tahtnud seal sõita, aga alati on metsikult putukaid. Täna oli muidugi ka, aga no.. ega neist lahti enne külmemaid ilmasid nagunii ei saa.

Paremal pool sadulavöö kohal on tal paar punni - ma pole nagu päris kindel, kas tegemist on putukahammustuste või mingi muu jamaga, aga samas enne neid oli rohkem (no osad olid kindlasti mutukate puretud) ja on vähemaks jäänud... julgesin ikkagi panna talle sadula ja vöö, loodan et asja hullemaks ei tee. Peale trenni sai ta nats skinhealerit ka sinna peale - ei tea küll, kas see sellistele ka aitab, aga halvemaks ikka ei tee. :P

Muidu praeguse sadulavariandiga näib Albatross päris rahul olevat - mäletan, et mingitel aegadel on ta sadulapaneku ajal nagu veits nihelenud või keeranud ennast eemale, aga nüüd kui seda kasutan, pole kordagi probleemi olnud. Panen sadula enne valjaid ja ta seisab paigal nagu kivikuju. Valjastega oli ükspäev ses suhtes jama, et ma tahtsin tal nina ümber kinni võtta enne, aga see talle vist ei meeldi - siis ajas oma noka täitsa lakke, kuigi mul oli porgand isegi pihus ja puha. Siis sai pikalt nalja... :D kui ta ikka pääääris kõrgele nina ajab, siis ega ma ei ulata oma kätt sealt üle panna. Tema ja ühe naaberboksi vaheline sein on hästi madal ka, nii et ta vahepeal ta lihtsalt lükkas kaela üle selle ülikaugele ja siis ma mingi ukerdan seal, üritades temani ulatada... no ei õnnestunud. :P Täna jällegi ma lihtsalt sirutasin valjad tema poole (koos porksuga ikka - ma tahan, et talle valjaste pähepanek jälle meeldima hakkaks nagu vanasti) ja siis polnud mingid probleemi, võttis ise suulised... ilmselt talle see nina ümbert kinni võtmine lihtsalt ei meeldinud.

Aga läksime siis platsile. Osalt võib-olla putukate pärast, aga peamiselt ilmselt seepärast, et ta oli üle pika aja muruplatsil ja seda täiesti ÜKSI (jubejubee ju), ühesõnaga ta oli veits actionit täis. Sammus tippis, traavi alustades oli alguses isegi enam-vähem. Kahte planku, mis aia ääres seisid, vahtis täiega, ta on meil ju tuntud spooker, mistõttu ma arvan, et temaga oleks 99% võimatu võistelda kuskil võõras kohas :D Aga siis käis seal kordamööda külg ja selg ees ja tegi miskeid kõrvalehüppeid, aga läks ikka mööda lõpuks. Järgmiste ringidega läks asi paremaks, aga aega võttis ikkagi natuke.

Tallipoolselt küljel ta aga ikka päris otsustavalt trügis õlaga kogu aeg väljapoole ja mingi hetk üritas mingit trikki ka teha, piiksatas korra ja viskas natuke tagant, empsu sõnul (kes oli fotograafi rollis) hüppas ka niisama vahepeal 4-ga korraga õhku. :P Aga sõitsin teda seejärel galopis sellise keskmiselt pisikese voldi peal paar ringi edasi, siis edaspidi jälle käitus enam-vähem.

Eks ta ikka vahepeal veel vajus ja spookis natuke, aga võrreldes algusega rahunes siiski tunduvalt maha ning ma pikalt ei teinud ka. Tegelikult kui selline trikitamine mõistuse piiridesse jääb, siis ma eelistan pigem sellist hobust, mitte päris tuima tükki. Tuttavas olukorras ja kohas on Albatross enamasti siiski pigem rahuliku loomusega - las siis elab natukenegi ennast välja, kui miskit uut ja põnevat toimub. :)

Kuna putukad käisid ka ikka väga pinda, siis pikalt ei teinud ning lõputraavi-sammu ajaks läksin maneeži. Väga hästi ta ennast seekord ei lõdvestanud, aga seal väljas mutukaparve sees oleks ilmselt veel kehvem olnud.

Hiljem proovisin Albatrossi Miku hobuseauto peale panna - peab natukene ju ikkagi harjutama augustikuiseks transpordiks. Tal on halbu kogemusi olnud, nii et pole paha natuke teda valmistada selleks. Vaevalt, et ta nüüd suure autoga kuhugi minema hakkab, aga ega selline harjutamine kahjuks ka ei tule. Albatross kõndis üsna ilma mõtlemata sisse. :) Niiiiiiiiiii tubli. Kaks korda. Kui teda sees keerata üritasin, nii et ta põiki oleks, nagu transportimise ajal peab, siis ta natu muutus kangeks, ei meeldinud seal nii kitsalt olla, aga siis sai porksu ja leidis sealt ääre pealt kuskilt ampsutäie kaera ka ja siis ununes kõik muu. :P Loodan, et ta treikusse ka siis valmis minema on. Ja loodan, et ta üksi reisima ei pea, kui Tartu läheb.







P.S. Mu enda läpakas on paranduses ja selle vana koduarvutiga ma lihtsalt ei saa neid pilte teksti vahele õigetesse kohtadesse topitud. Nii et järeldage ise, milline jutt mingi pildi kohta käib. ;)

6 comments:

S_T said...

Niiiii ilus on vaadata!

Ingrid said...

Ma teaaaaaaan. :D Haha, ei tegelt arenemisruumi on üliülipalju, aga ma tõesti kartsin alguses, et ei oska talle peale seda "tunnikaelu" enam miskit selgeks teha, aga nüüd mul juba väike lootus on, sest ta on nende vähem kui 10 trenni jooksul nii tubli olnud... :)

Kerttu said...

Nii äge :) Tublid!

Teelelele said...

Vaatasin ka just, et niiii ilusad ! :]

Anonymous said...

Ilus! Oled juba mõne Tartu talli välja ka valinud?

antsugrete

Ingrid said...

Olen hetkel Tartu kandis ;) ja käin mõnest tallist ka läbi... otsustanud veel midagi kindlat pole. Väga paljud, mida ma kaaluksin, kahjuks ei sobi sellepärast, et pole normaalset transporti. :(