Tuesday, April 20, 2010

Hüppetrenn

Niinii, mul on nüüd tegelikult väga palju, millest kirjutada. Kõike korraga ei jõua, aga hakkan otsast pihta, siis peaks mõne päevaga taas järjele jõudma. :P

Eelmine reede võtsime julguse kokku ja tegime natuke hüppetrenni. Noh, kui aus olla, siis polnud selleks mingit väga suurt julgust vaja – pigem otsustamist, kas sellel on mõtet jnejne. Siiski, vaheldus tuleb meile mõlemale kasuks.

Meil oli kolmekesi nagu mingi algajate trenn, mis oli hea, sest saime kõik hüpata sobiva suurusega takistusi ja ei kulutanud ka kellegi teise aega (kes vb natuke kõrgemaid/raskemaid takistusi oleks tahtnud). Alustasime soojenduseks hästi madalast ristikesest, mida Albatross 2x kõvasti kolistas. Ma tean, et ta sellistel ei viitsigi pingutada, aga tol hetkel mul oli küll korraks kahtlus ülejäänud trenni koha pealt. Aga natuke rohkem energiat liikumisse ja ennast seal seljas stabiilsemaks ning järgmised korrad ta lendas täitsa hoogsalt üle.

Edasi läkski enam-vähem, nii et ma võisin rahule jääda. Õppisin natuke teda enne takistust ära ootama – kuna mul on palju raskem teda kiiresti kokku võtta, kui edasi sõita, siis ma enamasti parema meelega laseks tal kaugelt pika hüppe teha, aga vahel kipun sellega liiale minema. Nüüd ma siis ootasin, kuigi korra maandusime okserisse sisse ka selle tõttu. Albatross vist arvas, et ta peabki nüüd kogu aeg sammu alla tegema ja mina lasin temal otsustada, aga sinna takistuse ette ilmselgelt ei mahtunud enam seda sammu.

Üldiselt läks ikkagi paremini, kui need paar hüppetrenni mõned kuud tagasi, seega areng toimub. :P Ma tean, et ta ei ole mingi takistussõiduhobune, seega me peamegi piirduma sellega, mis veel hästi välja tuleb ja mingit stressi tekitama ei hakka. Ka Ivo ütles kõrvalt vaadates, et Albatrossiga ei tundu väga kerge olevat ja isegi kui ma ise kõik õigesti tegin, läksid mõned hüpped nässu sellepärast, et hobune piisavalt ei pingutanud (sest kõrguselt need takistused talle küll üle jõu ei käinud).

Ja kindlasti aitaks ka see, kui mul hobune niiiiii kõver ei oleks. Albatrossi kõver olemist kommenteeris ta ka mitu korda ja muidugi tean/tunnen seda ka ise (sest see lööb ka tavatrennides välja ju), aga tema sirgeks saamine pole sugugi väga lihtne. Siiski, mööda me millestki ei jooksnud ja tõkke ees seisma ka ei jäänud (selliseid kombeid tal õnneks pole), ning süsteemide vahel isegi väga ühest äärest teise ei vingerdanud. Oli tore vahelduseks. :)

3 comments:

Grete L. said...

Ega sul juhuslikult horsehero's aastamaksu pole makstud? :D:D

Kerttu said...

Me võiks ju koguda 3-4 inimest kokku ja siis selle aastamaksu ära maksta :) Sest tegelt me kõik ju tahame neid videosid näha, aga kellelgi pole veel vist piisavalt ettevõtlikkust olnud, et see väike samm ära astuda:P
Ja kui mitme peale teha, siis saab ju soodsamalt ka!
Mina oleks nt kindlalt huvitatud. Grete, sina ju ka. Ja ma olen kindel, et ka Ingrid ja Ruudu oleks nt huvilised!

Ingrid said...

Mul ei ole makstud küll... aga olge keegi ettevõtlik siis :D