Wednesday, April 21, 2010

Kahevõistlus

Nädalavahetusel oli meil tallis pisike kahevõistlus - Kõrbenud Ratsaniku karikasarjast :P

Kõigepealt skeem laupäeval. Ma üllatusin Albatrossis ses suhtes, et ta nii hullult isegi ei vahtinud ega kartnud seal platsil üksi olla. Muidugi oleme tihti üksi sõitnud, aga sellel päeval on kõik ju teistmoodi. Üksinda platsile küll esialgu minna ei tahtnud (kui kõik teised välja jäid), aga peale natukese kaelaväänamise ja kõõritamise ta midagi ei teinud.

Kõige kehvem oli see, et ta oli too päev, ka soojenduses juba, väga kinnise ja veidi krampliku sammuga. Ma ei saanud teda ka eriti aktiivsemaks sõita, sest selle peale hakkas ta kiirustama ja esiotsale vajuma + mina ei suutnud seal istuda. Ülejäänud vead olid aga kõik minu omad - keskmise sammu ajal nügisin liiga palju, nii et hakkas kiirustama; galopitõstet ei valmistanud korralikult ette, nii et läks valest jalast. :P See oli üllatus, sest meil pole sellega probleeme olnud, aga tõste oli just sellest nurgast vaja teha, kus ta teisi hobuseid väljas nägi ja ju siis kadus nii tema kui minu tähelepanu. Esimene keskliin ja peatus olid ka üsna vildakad - selle kohta ma ei saanudki aru, miks.

Kõige kallal annab muidugi vinguda, aga muu oli enam-vähem nii, nagu ma loota julgesin. Kommenteeriti ka, et aktiivsemalt edasi sõita ja ühtlasem ratsmekontakt. Ühel voldil painutasin kaela üle, ma ise ei tundnud seda, aga pildil oli hiljem väga hästi näha. Kokku 63,95%.

Pildid on hästi pisikesed kahjuks ja Tuuli on autor.

Lühikeeeee samm...

 See mulle meeldib. Sisemine ratse on küll ära antud, aga mis sellest - tal on siin mingi hoiak vähemalt:




Siin on ilmselgelt liiga kokku eest tõmmatud:


Ja no kaks galopipilti ka, aga need ainult sellepärast, et midagi oleks. Mõlemal pildil oleme mõlemad silmnähtavalt kõverad. Aga galopp meil areneb hetkel teistest allüüridest kiiremini, nii et ehk järgmine kord on juba parem:



Ja laupäeval oli siis takistussõit. 70 cm, mis tegelikult oli veel madalam. ;) Seekord olin targem ja ei hakanud temaga enne parkuuri algust mööda platsi ringi kihutama, vaid proovisin ikka kontrolli säilitada. Õnnestus, kuigi ühte nurka sõites pani ta siiski blokki (sama koht kusjuures, mis eelmine kord). Rahulikult minnes saime sealt ikkagi läbi ja õnneks parkuuris polnud kordagi otse sinna nurga poole vaja pöörata.

Esimese lati tõmbas ta mingil põhjusel maha, aga noh - seekord sõitsime vähemalt raja normaalselt läbi. :) See on põhiline... Nüüd kui ma natuke oma hüppamisisu taltsutasin, siis otsustasin taas, et ei, see pole ikka nii lõbus kui kõrvalt paistab. :D Mul tuleb alati isu hüpata, kui nt võistluseid vaatamas käin, aga peale hüppetrenni tuleb jälle meelde, et ratsastada on ikka mõnusam.

Hüppamisest ma panen 2 täieliku pettepilti, sest nendelt siin paistab, nagu ta täitsa pingutaks ja energiliselt seda teeks. Tegelikult ülejäänud piltidel ta kalpsas minimaalse vaevaga lattidest üle.

P.S. Piltidelt vaadatuna võiks ta kukal ka natuke kõrgemale kohati tõusta, aga ma kardan, et seda ei saavuta me enne, kui hobuse pisut esiotsalt ära saab..

1 comment:

Mia said...

Ta on nii ilus sul