Saturday, April 10, 2010

Viimased trennid on väheke õnnestunumad olnud. Ühe asja küll avastasin, millest võib abi olla - et ma natuke kipun võib-olla ikkagi rohkem paremale poole keharaskust hoidma. Mõnes teatud kohas tahab Albatross vasakule pöörates välja vajuda ning ka üle ratsme minna, aga kui rohkem keharaskust vasakule viisin, oli tunduvalt parem.

Nüüd õnnestub meil vahel juba ka paremale sõites end sirgena hoida või isegi väljapoole painutada, kuigi väga pean ennast kontrollima, muidu läheb hobune kohe kõveraks, viskab tagumiku sisse või liigutab ainult oma nina ühele ja teisele poole.

Viimane kord tegin traavis palju üleminekuid ning lõpus ta oli väga hea tundlik, koondas ja pikendas sammu päris ilusasti. Pikendatud traavist on asi muidugi kaugel, aga enam-vähem korralik keskmine tuli täitsa välja. Kohati kippus ka tempot tõstma, aga seda minimaalselt, peamiselt ikka muutus sammu pikkus, nii et jäin rahule.

Ja mis siis veel? Kuna galopi oleme enam-vähem korda saanud, siis olen selles allüüris ka veidi rohkem küsima hakanud. Kohati täitsa toimib, aga ma pean õigel ajal piiri tõmbama. Nii kokku-lahku sõitmist kui nt väikseid volte teeb ta väga ilusasti teatud ulatuses, aga kui liiga palju korraga nõudma hakkan, siis kaotab ta kohe oma tasakaalu, vajub esiotsale ja ratsme otsa või läheb kramplikuks, ning ei reageeri ka säärtele enam õigesti. Nii et tasapisi. :)

Paha-paha on aga see, et kabjalõhe ronis ikkagi uuesti natuke kaugemale üles. Ei jätnud ma kordagi kabjaseina raspeldamata, et sinna oleks ülemäära raskust kantud, aga ikkagi läks. No ma ei kaota veel lootust - lõhe on siiski suhteliselt pindmine võrreldes sellega, milline varem oli, ja vahepeal oli juba üle 2 cm välja kasvanud. Raudu ma talle igatahes ei taha ja ma väga kahtlen, et need sellise probleemi puhul aitaksid, sest alumine serv on tal terve ja sealtkaudu seda lõhet suuremaks ei venitata. Raudadega aga läheks kabjaseinale veel rohkem raskust kui praegu + ma ei saaks raspeldada, kui need liiga pikaks kasvavad.

3 comments:

Anonymous said...

Soovitaks siiski raud alla panna. Endal samasugune kogemus, üritasime regulaarse raspeldamisega/värkimisega välja saada, aga ikka läks lõhe edasi. Raud hoiab kabja koos ja ei lase lõhel pikeneda. Iga 6 nädala tagant lasime uuesti rautada ja sai kabja väga ilusaks :)

Ingrid said...

Raud hoiab kapja ju alumisest servast koos, aga (nagu ka blogis kirjutasin) Albatrossil on kabja alumine serv terve. Lõhe on ainult kabjaseina pindmises kihis, mis maha ei ulatu (ja ei ulatuks ka rauani), sest välissein on lühemaks raspeldatud.

Siiani on regulaarse raspeldamisega õnneks ikka ainult paremaks läinud, kuni selle tagasilöögini nüüd. Kui enam üldse ei lähe, eks ma siis pean muidugi teisi variante uurima - lihtsalt minu loogika järgi ei saa raud sellist lõhet kuidagi toetada.

Ingrid said...

... aga aitäh soovituste eest siiski. :)