Monday, November 14, 2011

Kui ma nüüd ka natuke oma blogi statistikat vaatan, siis postitusi on juba omajagu kogunenud - eelmine oli järjekorranumbriga 222. Blogi on praeguseks peaagu 4 ja pool aastat vana, seega keskmiselt arvestades tuleb üks postitus iga nädala kohta. See ei väljenda küll mingit eriliselt kõrget kirjutamissagedust, aga arvestades, et enamik postitusi sisaldab minu jaoks ikkagi ühel või teisel põhjusel huvitavat informatsiooni (suuremas osas treeningukirjeldused ja -ideed muidugi), siis on päris korralik kogumik. Vanu postitusi on päris vahva vahel lugeda, aga kuna nüüdseks on neid nii palju, et algusest peale lugemine eriti kõne alla ei tule, siis siit tuli ka mu uus idee neid teemade järgi veidi sildistama hakata. Tihtipeale tahaks teada, kuidas meil nt mõne konkreetse harjutusega eelmine aasta lood olid, aga no EI mäleta, kus ja millal ma sellest täpselt kirjutasin. Kuna mul ka postituste pealkirjad suures osas puuduvad ning alati ei peegelda ka eriti täpselt postituse sisu, siis ongi ilma teemakohaste siltideta üks pudru ja kapsad koos. See võiks muutuda.

Kuna meie elus mingeid eriliselt huvitavaid sündmuseid leiab aset küllaltki harva, siis muutub ilmselt blogi ka teiste lugejate jaoks järjest rutiinsemaks ja täidabki rohkem seda eesmärki, et mul kunagi oleks võimalik meelde tuletada, kuidas me aegade jooksul arenenud oleme. Olen ka mõelnud täitsa ära lõpetada seda blogimist, aga no kuuuuulge.. 4 ja pool aastat on ju üle 20% kogu mu eluajast. ;) Ei raatsi nagu hästi.

Mis Albatrossi puutub, siis mul tuli nüüd esimest korda selline tõsisem mõte üritada talle jalavahetusi õpetada. Esialgu on see muidugi vaid mõte, sest
1) ma ei ole kunagi ühtegi hobust õpetanud jalavahetusi tegema - mõni nooruk on mul neid muidugi iseenesest tasakaalu muutuse peale teinud, aga see on teine lugu.
2) Albatross ei kuulu kindlasti nende hulka, kes ainult tasakaalu muutuse peale sellist üleliigset liigutust sooritama hakkaks, seda enam, et praeguseks tunneb ta ennast ka juba kontragaloppi sõites minu arusaamist mööda suhteliselt mugavalt. Ma ei arva, et jalavahetus tema jaoks ületamatult keeruline oleks ja üle jõu käiks (karjamaal ikka viskab neid vahest sekka), aga teha talle selgeks, mida ma soovin - see võib keeruline olla.
Ja loomulikult ma tahaks, et ta õpiks neid tegema märguande peale. Iga algus on muidugi keeruline, aga ma loodan leida mõne muu viisi, mitte kasutada laialtlevinud meetodit üle lati (või ka mitte üle lati) hobust järsult ühele ja teisele poole sikutada ning kandasid ribidesse suruda, kui ta liiga hästi oma tasakaalu siiski säilitada suudab ja juhtivat jalga ära ei vaheta.
Aga ma veel mõtlen veidi, kuidas asjale läheneda ja kuidas Albatrossile seda harjutust võimalikult selgeks ja lihtsaks teha. We'll see...

Teine asi, et tahaks pöördeid tagaotsal harjutada. Ta nagu osaliselt täitsa teeb neid, aga selle harjutuse juures oleks hädasti vaja treenerit kõrvale kommenteerima või abilist filmima või siis vähemalt suuuuurt laia vaateväljaga peeglit. Kahjuks pole mul hetkel neist kolmest mitte ühtegi võtta. Nii et ma natuke võin pusida selle kallal, aga ma väga kardan, et mu tunnetus võib mind selle harjutuse puhul petta. Kardan eelkõige seda, et ta unustab oma sisemist jalga igal sammul tõsta ja seda on pärast ilmselt üsna keeruline ümber õpetada.

1 comment:

Piret said...

Aww, ma kunagi Riale õpetasin jalavahetusi, vähemalt üritasin. Mul tuli see sellega seoses meelde, et ma alles eile käisin Rial külas!!!:) Ta on ikka nii nunnu ja tubli. Tol korral hakkas nagu mõikama ka, teadis ja pakkus aga raskus oli sellega, et tihti eest vahetas ühe sammu enne ja alles siis tagant. Ei osanud sellega suurt midagi peale hakata...Noh ja seda ma sain teha ainult sellel meie produktiivsel eluperioodil, kui tal tõesti oli hea tasakaalus galopp, kunagi hiljem uuesti proovides ei tulnud enam üldse nii hästi (ajasin tema pika kere süüks:P)
Aga muidu võin sind ju filmida küll, kui tahad. Võid siis mind ka vastu filmida:D Kaamera on mul olemas täitsa.