Friday, November 11, 2011

Mis siis toimub kah? Albatross on trennides olnud nii ja naa. Või no.. tegelikult ei ole ka. Tegelikult ta on mul selle sügise jooksul miskipärast täitsa suure hüppe oma arengus teinud (võrreldes sellega, et üldiselt liigume ju teosammudega edasi ja vahel tagasi ka), millega mina muidugi ära harjun ja järjest nõudlikumaks muutun. Praegu tuleb aga trennides väga tihti ette selliseid hetki, mil ma ei suuda ära imestada, kui tubli mu hobune on! Ma ei oskagi konkreetselt välja tuua, milles see areng täpselt seisneb - aga ma tean, et kuigi stabiilsust on meil veel üsna vähe, siis neid wow-hetki, kus ma Albatrossiga 100% rahul olen, tuleb ikka kõvasti rohkem ette, kui nt eelmisel aastal.

No ja kui neid tihti tuleb, siis kipubki ise ahneks ära minema ja tahtma veel rohkem, ning selliseid olukordi enam mitte kuigi kõrgelt hindama, kuigi selleni jõudmiseks on niiiiiiiii palju vaeva nähtud. Ehk siis - kui ma ütlen, et trennid on nii ja naa, siis tähendab see lihtsalt seda, et ikka on veel alles need ammused konkreetsed probleemid, millest me siiani jagu pole saanud - aga kõige muu koha pealt on Albatross super.

Viimasel ajal pidevalt keegi ka tuleb ja kommenteerib, kui ilus Albatross välja näeb - ja olgu need siis hobuseinimesed või suvalised kõrvaltvaatajad; olgu tegemist ratsutamisega või hobust niisama vahekäigus vaadates, siis see teeb alati tuju nii heaks. Ma tean juba muidugi ammu, kui tore hobune ta on, aga nii lahe, kui teised ka seda märkama hakkavad. ;)

Ma panen siis võistluste video lingi ka siia (kvaliteet on nagu on), kui keegi huvitatud on: http://www.youtube.com/user/tuulz#p/u/6/q_OcL2Uo6S8
Sellest ma sain juba muidugi ilma videot vaatamata aru, et ega see tegelikult mingi 71% sõit küll ei olnud (ju kohtunikud olid heas tujus), aga mõne asjaga olen päris rahul - nt keskliinid ja üleminekud galopist traavile diagonaalil. Just mingi aeg tagasi kurtsin, et Albatross kohe üldse ei oska galopis diagonaalile minnes õiges kohas ja sirgelt püsida, siis võistlustel ta tõestas küll vastupidist, ja sama keskliinidega.
Vigadest ma parem ei hakka pikemalt rääkima, neid ma võiksin vist miljon leida. :) Kõige rohkem häirib see sammuosa (peale vaba sammu) - ei tea, miks ta niimoodi kiirustama ja peaga nõksutama hakkas - , ning vasakule galoppi jooksis ka enamus ajast neljas jäljes, tagumik sees :P, aga no need pole mingid lahendamatud probleemid. Üldine stabiilsus on see, mida meil oleks juurde vaja, ning mu istak ei ole ka kuskilt otsast kiita. Albatrossi seljas ei ole just kõige kergem istuda, aga käed kõrgemale ja jalad rohkem enda alla peaksin ikka kuidagi üritama saada.

Roosist on ka video: http://www.youtube.com/user/tuulz#p/u/5/yRU64-n9bLQ
Ta oli aga teise sõidu ajaks juba päris väsinud, vajus väga esiotsale ja ei suutnud galopis korralikult rütmi hoida. Aga mulle meeldis, kuidas vähemalt üks kohtunikest seda hobuse väsimust märkas ja ka kirja pani. Hinded olid muidugi Roosil teises sõidus kehvemad ja seda õigustatult, aga mul on hea meel, kui ka kohtunik saab aru, et nt seesama kaelaga alla ja rulli minemine on tingitud noore hobuse väsimusest, mitte ei ole mingi sihilik treeningvõtete tulemus.

Teeeeeegelikult oli plaanis veidi ka tänasest trennist kirjutada, mis oli suht mõnus + meil on ju paar uut noorhobust kah, kes mainimist väärt oleks, aga vist läheb täna liiga pikale. Järgmine kord. :)

1 comment:

* ...Siku .. * said...
This comment has been removed by the author.