Friday, November 25, 2011

Taaskord olen talli jõudnud liiiiiiiiiga harva, juba tõsine igatsus korraliku trenni järgi tuli viimase kahe nädalaga...

... aga täna siis jällegi ratsutasin ja ma ei suuda lihtsalt jätta märkimata, et mu Albatross on geeeeeeeeeeeeeenius! :) Viimati kirjutasin ka blogis plaanist õpetada jalavahetusi eksole, ja kuigi ma olen sellele jõudnud pühendada täpselt kaks trenni ("pühendada" on muidugi palju öeldud, sest tegelikult kulutan selle peale 5 minutit suhteliselt trenni alguses peale soojendust, ja ülejäänud aja tegelen muude, tuttavate, lihtsamate asjadega), siis praeguseks on minu ootused ja lootused selle osas, et ta neid kunagi hästi sooritada oskaks, umbes 100x suuremad kui varem.

Eelmine kord tegin mingi 5-6 katset vist kokku, esimesed läksid aia taha, aga viimaste puhul ta juba natuke sai asjast aru ja vahetas küll - tegin siis suhteliselt elavas galopis sellist lühikest diagonaali (et ei läinud päris risti üle platsi, aga mitte ka diagonaalis - kuskil seal vahepeal) ning seinani jõudes vahetasin painde ja suuna. Diagonaalilt rajale minekut ei teinud väga ühtlaseks, vaid veidi äkilisemaks, et Albatrossi tasakaaluga rohkem mängida.

Ja täna siis, umbes nädal aega hiljem, tegin taaskord paar-kolm jalavahetust niimoodi seina ääres ja siis ülejäänud (4-5) korrad sõitsin küll samas suunas, kuid juba enne rajale jõudmist vahetasin suuna/painde ja õrnalt stekiga välimist säärt toetades Albatross reaalselt vahetaski oma jalad ära, ilma seina abita! Kaks korda jättis vahetamata ka, kui ma natuke liiiiga sujuvalt suunamuutust sõitsin ja tema jaoks kontragalopi võimaluse väga lihtsaks tegin, aga no see pole üldse oluline. :)

Mulle tundub, et mu kartus, et see harjutus meile ülikeeruliseks saab, oli lihtsalt 100% minu enda põhjustatud - tegelikult ei ole see Albatrossile sugugi füüsiliselt raske, ta peab lihtsalt aru saama, et enam ma ei taha ALATI kontragaloppi, vaid mõnikord hoopis midagi muud.

Siiani olen proovinud ainult paremast jalast vasakusse - see peaks tegelikult tema jaoks isegi raskem variant olema, sest ta eelistab alati paremast jalast galopi jooksmist. Järgmistel kordadel proovime teistpidi ka ning KUI see peaks samuti õnnestuma, siis pean kindlalt kellegi otsima meid filmima (vihje Piretile :P) - ma pole päääris 100% kindel, et ta need vahetused täiesti puhtalt tegi. St ristlema ta ei jäänud küll kordagi, aga võimalik, et nt taguots jäi sammu võrra maha esiotsast... aga ma pole kindel tõesti, ei suuda sellist asja tema puhul veel tunnetada.

Igatahes ma olen suht sillas sellest, et Albatrossiga niii mõnus viimasel ajal sõita on. Muud asjad ka - nt mingitel hetkedel (nii traavis kui galopis) on tõesti nii, et Albatross lihtsalt jookseb superhästi ja mina ainult ISTUN seal ja tõesti mitte midagi mitte kuskilt ei pea sahkerdama ega näppima... selliseid hetki tahaks veel ja veel.

Oeh, lõpetan vist kiiresti ära, enne kui kiidulaul liiale läheb. No otselooooomulikult ei ole asi tegelikult nii lilleline ja meil on ka väga palju probleeme, millele mul lahendust pole, aga no... who cares about the problems, kui mul SELLINE hobune on. :)

2 comments:

Anonymous said...

btw saad sildistamatagi leida postitusi märksõnade järgi, kui lisad widgetitest endale search boxi vms

Ingrid said...

Aitäh, see võib ka vahel kasuks tulla, jep. :) Kuigi ma nüüd juba jõudsin vaikselt hakata silte ka postitustele külge panema...