Monday, September 20, 2010

Correction does much for the horse, but encouragement does more.

Täna polnud üldse tallipäeva planeeritud, aga hommikust saati oli ilus ilm - seega ei saanud minemata jätta.

Albatrossiga täna koostöö täitsa toimis. Peamiselt sõitsin teda aktiivselt edasi, proovisin ühtlaselt mõlemale poole kordamööda painutada suurte ringide peal ning saada ka ratsmetesse võrdne kontakt mõlemalt poolelt. Seda viimast ma muidugi ei saavutanud rohkemaks kui mõneks hetkeks korraga, aga seegi asi. Pikalt ei teinud, sest ei tahtnud midagi jälle ära rikkuda. Plaanisin peale platsitrenni minna veel natukeseks põllule traavitama, aga just sellel hetkel otsutas päeva esimene (ja vist ainuke) vihmake ennast valla lasta ja libeda kartuses jäi mu plaan siiski katki, piirdusin vaid jalutamisega.

Peata ratsanik ja tema mittevägahoolikaltpuhastatud hobu...ups :)

Kirjutan paar sõna ka Sebastianist, kellega ma nüüd hästi natuke sõitnud olen. Ta on kolmene, seega ainult väga lühikest aega sadulas käinud ja suurt midagi veel ei oska, aga nagu enamus noori - õpib kiiresti. Millegipärast on ta mulle algusest peale vägaväga meeldinud ja tore, et tekkis võimalus temaga veidi tegeleda. :) Tõenäoliselt jääb see tegelemine küll üsna lühikeseks, võib-olla lahkub juba selle kuu lõpus, aga vahva on ikkagi olnud ja temast tuleb kunagi kindlasti väga lahe hobune.

Igatahes täna oli ta mul esimest korda peaaegu et juba ratsahobuse moodi vahepeal, hakkas pisut tihemini ennast lõdvaks laskma ning sääre/ratsme vahel jooksma, eelnevatel päevadel pole seda eriti veel juhtunud. See pisike kiiks on, et mõnes konkreetses kohas ta otsustab, et EI KEERA minu tahtmist mööda keset platsi ära ja siis nügib kogu oma keharaskusega õlaga teisele poole (ja halvemal juhul on seal mõni inimene või takistusepost eest :P), aga õnneks neid olukordi jääb aina vähemaks. Alguses võtsin 'ohtlikes' kohtades sammu, nüüd saab vahel isegi traavis hakkama.

Galoppi eelistab paremast jalast joosta (paremale painutab ka vist kergemini), kuid ühe ilusa tõste saime vasakust ka. Aga galopp - see on tal lihtsalt super, ausalt. Ma pole palju selliste hobuste seljas istunud, kellel juba loomulikult selline ilus, suur ja tasakaalukas galopp oleks.

Ilmselgelt on hüppesadul midagi võõrast mu jaoks... :P

Need laupäevased pildid on muidu Tuuli tehtud ja ma loodan, et ta mind nende kasutamise eest ära ei söö.

3 comments:

Kerttu said...

Hei!
Nii lahe on midagi Sebiastianist kuulda :) Tema omanik on üks kohalik hobusekasvataja meie maakonnast, tema käest ostsime kunagi ka Beauty. Hehe, mul peaks arvutis Sebastianist isegi beebi-pilte olema :D
Ja seda tean ka, et ta peaks tõesti päris tore ja andekas loom olema (eriti takistussõidu koha pealt). Kui Spartacuse järglasi käidi vaatamas, siis taheti teda hirmsasti ära osta ja hollandlastele ta vägaväga meeldis! :)

Ingrid said...

Ta on vist jah Viljandimmalt, ka teisi sama omaniku noori hobuseid on meie tallis mingi aeg elanud.
Ma pole teda ise hüppamas näinudki (ainult pilte), aga see kindlasti ainult parandaks üldmuljet ;) Hästi lahe tegelane on küll.

Anonymous said...

ui-ui, see hobu nii laheda mulje jätnud. palju edu temaga :)