Sunday, October 31, 2010

Palun saa ruttu terveks!

Halvasti on selle silmaga lood. Vahepeal paistis, nagu oleks juba peaaegu korras, aga nii kui ühed silmatilgad ära jätsime, oli kõik tagasi. Nii halb, kui täna, pole tal siiani vist olnudki. Kui teda tooma läksin, siis oli silm praktiliselt kinni ja vett lausa voolas - nägi välja täpselt nagu nutaks, tõesti. Vähemalt oli täna selgelt näha, kus tal see probleem on - mingi eriline paber pandi silmanurka ja siis lasti hoolega vedelikku silma, mis värvus roheliseks. Silmamuna peal siis on haavandid, mis olid selle rohelise värvusega hästi näha. Eelmine kord oli näha ainult pisike täpp, mis tundus olevat juba peaaegu paranenud haav - aga noh, ilmselgelt mitte. Praeguseks oli täpist saanud mitu korda suurem hägune ala.
Nüüd siis peab Albatross 4x päevas saama igasugust kraami silma-suhu, kokku vist 5 erinevat?? Vähemalt nädal aega, eks siis näeb, mis edasi saab.

Annikese trennid, mida ma väga ootasin, jäävad seekord meie jaoks ära. Alguses mul oli hästi kahju, sest meil ei tule just tihti sellist head võimalust, aga nüüd ma isegi ei mõtle enam sellele, vaid tahaks ainult, et Albatross ometi terveks saaks. Siis oleks kõik hästi, ükstapuha neist trennidest.

Ahjaa, vere võtmist sain ka praktiseerida tema peal. Nojah, ega ma muud ei teinud, kui torkasin nõela veeni, hoidsin ja ootasin, kuni katsutid (mida vahepeal vahetati) täis saavad, aga noh - ega seal suurt kunsti tegelikult polegi ju. Albatross oli sel ajal veel üsna uimane ka rahustist, nii et ei teinud väljagi. Verest tehakse seerum, mida ka siis tuleb hakata silma tilgutama, seal on ju tema enda rakud sees ja siis... on hea ühesõnaga. Ma ei hakka siia täpsemalt kirjutama seda, milles ma ise 100% kindel pole. Keeruline teadus on see kõik.

AGA, kui ma täna karjamaale läksin, siis Albatross parasjagu mängis ühe sõbraga. See tegi mu väga kehva tuju natuke paremaks, sest kui tal ikka väga halb oleks, siis vast lihtsalt norutaks kuskil kurvalt. Jäin eemale vaatama neid ja kui Albatross mind märkas, siis lõpetas kohe mängimise, vaatas natuke aega ja siis jalutas minu juurde... Ta ei tee kunagi nii, aga täna mingil põhjusel tegi. Mul pole õrna aimugi, miks ta nii käitus, aga igatahes tegi see veel tuju 1000000x paremaks. :)

4 comments:

VAS said...

Ja kusjuures mul on ühe noorega sama asi. Silm oli paistes, aga ta läks paiste kohe pärast karjamaalt talli tulekut ning arvasin, et söök ei sobi vms. Lõpuks tuli Siiboja vaatama ja tuli välja et midagi oli silma torgand. Aga meil küll sellist mässamist pole, anti lihtsalt tilgad ja kõik. Ja praegu on paremaks ka läinud :)

Ingrid said...

Njah, tavaliselt peakski see üsna lihtsalt ja kiiresti paranema, aga Albatrossil on midagi seal jama ses suhtes. Ta sai ka esialgu ainult ühte Siiboja soovitatud rohtu (see on praegugi üks neist viiest), aga üksinda see ei aidanud eriti midagi, silm läks aina hullemaks.

Heli said...

Hmm, kunagi jooksis Theol samuti silm vett. Õige nurga alt oli suisa näha, et silma limaskest vigastatud - ilmselt mingi oksa otsa läinud. Saime abi Kurtnast saadud silmasalvist - red eye... miskit. Selline vaseliini baasil. Hobune lasi seda üsna meeleldi silma määrida. Ja aitas efektiivselt. Ka järgmistel kordadel (putukahammustused jne) on aidanud.

Ruudu said...

Ma nii lootsin,et sa saad, aga ehk siis järgmine kord :)