Thursday, October 22, 2009

Vastupidavad ;)

See on positiivne, et Albatross ei lähe enam peaaegu ÜLDSE märjaks! :)
Vanasti ta oli suht iga trenni lõpus täitsa märg, nii talvel kui suvel, aga nüüd vaevu sadulavöö alt läheb niiskeks. Okei, ma ei tee väga pikki trenne, mingi 40 minutit enamasti, aga enamasti suht intensiivselt, sammuosa on ainult vahepeal umbes poole ringi jagu korraga, et kaela sirutada. Nüüd võiks muidugi juba rohkem hakata sammus ka töötama, aga see teine lugu.

Mõned kurdavad vastupidi, et ei saa hobust kuidagi niiskeks sõidetud, järelikult pole korralikult trenni teinud vms. Aga ma ei tea - mu eesmärk pole, et hobune PEAB trennis elu eest pingutama ja lõpuks väsinud olema. Kui ta suudab minu nõutud asjad ilma suurema pingutuseta ära teha, siis milles probleem? Siis võiks muidugi lihtsalt rohkem nõuda, aga samas peab enne eelmised asjad paremini selgeks saama kui rohkem nõudma hakata - füüsiliselt ta võib ju valmis olla, aga kui ta aru ei saa minust, siis pole asjal mõtet.
Samuti olen ma 100% kindel, et kui meil midagi välja ei tule hästi, siis põhjuseks pole kindlasti mitte see, et ta ei pinguta piisavalt, vaid et ma lihtsalt ei oska õigesti seda selgeks teha. Ja on olnud trenne, kus ma tõesti tunnen, et tal tõesti kogu keha töötab kaasa, aga sellepärast ta rohkem märjaks küll pole läinud.

Nii et hea meel on mul. :) Tekki pole veel kotistki välja õngitsenud - nagunii hoian teda pool tunnikest peale trenni sees, et süüa anda (kipub jälle veidi kaalus alla võtma) ja selle ajaga jõuab ka sadulavööalune piirkond täiesti ära kuivada. Nii hea ja lihtne - saab hobuse peale trenni uuesti välja lasta, ei pea muretsema külmetamise ega tekkide lõhkumise pärast. :P Ta käib ju ikka veel hommikul umbes 8-st õhtul 9-10 ni väljas. Niiheaniihea!

3 comments:

Kerttu said...

Ära selle higistamise pärast küll muretse!!
Oleks rumalus võtta eesmärgiks see, et hobune peab iga trenn märjaks minema. Siis on ikka midagi mäda, kui nii on... Hobune higistab, kui ta on pinges ja hirmunud jne või siis kui koormus on liiga tugev. Väike niiskeks minemine pole muidugi veel paha Ja suvel palavate ilmadega on see loomulik.. Aga muidu see just eriti head küll ei tähenda... Kui hobune on ligumärg, siis on kas ikka tõeliselt pinges hobune või siis liiga suur koormus...

Ingrid said...

Ei muretsegi - kirjutasin ju just vastupidi, et olen väga rahul sellega! ;)
Mitmelt poolt olen lihtsalt lugenud/kuulnud, et teadlikult tahetakse hobuseid märjaks sõita ja proovisin lahti seletada, miks ma ise nii ei arva.

ツNöpsu♥ said...

Mnjaaa... siin ka mu tööandja (Gitte), kui ta trenni teeb ja lõpetab, siis on tal alati hobused ikka suht märjad... Ja minu meelest teeb ta ikka neile suht koormusrikast trenni... küll mitte väga pikalt, aga siiski... Peaaegu iga kord (mitte iga päev) teeb paar hüpet ja nii... Aga jah, ühe hobusega on veel eriti hull (Corant), tema on isegi mõnikord nii märg olnud, nagu oleks teda pestud vms, aga see hobune muidu ise ongi selline veidi kartlik ja piges kohati, et siis jah... Ma ei tea... Minu meelest ka ei ole ju oluline hobune märjaks sõita, pigem on see oluline, et kõik klapiks ja hobune saaks hakkama ratsaniku poolt nõutuga normaalselt, mitte üleliia pingutades...