Friday, January 15, 2010

Nädala tegemised

Maastikutrenn, mis tegelikult oli siiski lihtsalt eemal põllu peal sõitmine, läks päris hästi - sain teda teistest hobustest ilma probleemideta eemale viia vahepeal ja ta oli rahulik. Vaid ühe korra, kui Regen ja Valhalla meie juurest suure hooga eemale minema panid, otsustas ta, et ta ei saa ometi maha jääda (kuigi me ei jäänud üksi), aga sain ta õnneks väga kiiresti taas kontrolli alla, nii et kokkuvõttes tegi lihtsalt väikese hüppe kõrvale ja kõik.

Kavaletitrenn läks ka eelmisest korrast juba tunduvalt paremini, kuigi kui esimest korda neile peale lähen, siis on ilmselt üllatus niijubesuur, et ta ei saa kunagi pihta. :P Edaspidi sujus paremini - veidi lihtsustas olukorda ehk ka maalatt, mille ma omakorda kavalettide ette panin, et oleks midagi, mille järgi sammu sättida, aga mis kohe alla ei kukuks. :P

Galopis tegin palju jalavahetusi traavi kaudu - pika sirge alguses kontragaloppi, enne nurka korraks tagasi traavi ning õigest jalast galopis läbi lühikese otsa. Niimoodi mitu ringi järjest, mõlemat pidi ja ta vastas praktiliselt kõik korrad õigesti seekord. Mõnus.

Eile saime Ninalt trenni ka, oli ok, välja arvatud paremale galopp. Vasakule tuli paremini.

Täna proovisin natuke topeltkordet jälle - seekord sain kohe ilusasti  ka ringile jooksma ning suunamuutused tulid ka lõpus juba peaaegu välja (st ringilt ringile), mitte küll päris veel. Ahjaa, õlad väljas (noh, nagu õlad sees, aga vastupidi) tegi ka raja ääres, kuigi ma tegelikult seda ei nõudnud. Mõjutasin välimise kordega ilmselt lihtsalt liiga palju ja siis ta kohe vastas. :) Topeltkorde vajab veel harjutamist, aga niisama tema järgi liikudes ja ohjates on küll peaagu nagu vankrihobu juba.

Ahjaa, üks päev tegin natuke kabjahooldust ka - kahel kabjal oli kiilu juures kohati natuke paha "materjali", aga muidu on ta kabjad täitsa ilusad. :) Aga siiski-siiski, talli vahekäigus tehtud video järgi astub ta pigem toe-first, ehk maandub varbale. Eks näis, kas see ka kunagi muutub või mitte...

No comments: