Sunday, April 29, 2012

Rekordite päev

Charlotte ja Valegro tegid maailmarekordi :)
http://www.eurodressage.com/equestrian/2012/04/29/world-record-score-dujardin-and-valegro-2012-cdi-hagen-grand-prix-special
Mu vaieldamatud lemmikud hetkel!

Ma ise ei olnud küll täna väga koolisõidulainel - kasutasin hoopis juhust, et trenne ei ole, ja vedasin platsile väikese parkuuri, et kõigile vähe vaheldust pakkuda. Ja tegime ka omamoodi rekordeid, muuseas! :) S hüppas 105 ja Albatross hüppas 95 (Evvu vist kunagi aastaid tagasi ajas Albatrossi meetrist ka üle, aga mina pole üle 90 siiani raatsinud :D) ja must hüppas... umbes 60 ehk? :D Aga rekord siiski, kuna see oli üldse tema esimene katse takistusi galopis ületada.

Hobuse seljast maha ja jälle üles sai muidugi piisavalt kordi ronitud. Aga õnneks peamiselt siiski ainult takistuste tõstmiseks - must küll veidi lammutas seal neid latikesi, aga Albatross ja S hüppasid mõistlikult. Albatrossiga on tegelt nii lahe hüpata, ta lihtsalt reageerib kõigele ja on selline mõnus, kindel. :) Kõrgemale ja kaugemale hüppama ma teda panna ei oska, aga kui jõukohased takistused ette laduda, siis tuleb päris vahvalt neid. S-l on tobe komme süsteemide vahelt kõrvale triivida, samas kui ise kindel oled ja lõpuni nõuad, siis läheb peale kümmet edasi-tagasi vingerdamist kah, kasvõi kohapealt. Nii et peangi eelkõige ennast treenima, et ei annaks juba kahe takistuse vahel alla - stiilis "nüüd juba kisub nii kõrvale, et ilusat hüpet nagunii ei tule, mis ma siis ikka kaklen". Ei tule jah ilusat hüpet, aga kui ta ükskord aru saab, et pääsu pole ja lepib sellega, et teine takistus tuleb ka ikka ületada, küllap siis lähevad asjad iseenesest lihtsamaks.

No comments: