Monday, January 11, 2010

Laps kasvab

Mõõtsime jälle koduste vahenditega Albatrossi turjakõrgust ja saime seekord 172cm! :) Täitsa usutav. Ega ta enam vast ei kasva ka, peaaegu suur poiss juba ju. 2,5 aastaselt, kui ta meile tuli, oli umbes 168 ja nüüdseks on 4 cm juurde kasvanud. Aga laiust on küll kõvasti juurde tulnud, ei ole enam kitselaadne. :P

Ja arvutasin, et Albatrossiga kohtusin esimest korda 3 aastat ja mõned kuud tagasi, seega olen teda tundnud üle poole tema elu. :) Nii armas.

Täna oli traav tõsiselt kehv... ei tea, miks. Galopp aga üle ootuste hea. Taaskord ebaloogiline, aga noh - töötasin siis galopis natuke rohkem. Teist korda vist selle poolaasta jooksul tundsin seda, milline galopp PEAKS olema. Nii mõnusalt astus enda alla ja oli hea, ühesõnaga. Mingil hetkel jäi vasaku ratsme peale ainult väääga tuimaks, aga selles ma tean 100% et olen ise süüdi. Sain õnneks jälle mõnusaks tagasi. Korra, kui ma väiksemat sorti volti proovisin teha ja ta samal hetkel midagi maneeži otsas nägi, millest ta ise kiiresti eemale tõmmata tahtis, tuli peaaegu midagi galopipirueti taolist välja. :P Aga noh, ega see TEMALE ei olegi raske, ehmumise korral suudab ta päris vahvaid piruette teha nii sammust, traavist, kui galopist, see on üks ta lemmikharjutusi :D Iseasi, kas ma ise ka kunagi suudan teda motiveerida neid sooritama. :P

Ja paar hüpet tegin kah jälle sisse. Nii mõnus on teha väikseid kõkse just siis, kui tunned, et hobune on parasjagu hea ja valmis selleks. :) Ratsastuse vahele nt.
Tegelikult tahaks vahelduseks ühte hüppetrenni ka. Mõtlesin veel sellele, kui hea on Albatrossiga hüpata selles suhtes, et ma olen temas kindel. Ta vb ei saa asjale alati pihta, ridade peal vingerdab pisut vms, aga ta hüppab. Ma lihtsalt tean seda ja ei kujuta asja teistmoodi ette. Ja ma arvan, et kui ta kunagi ei peaks hüppama, siis ma saan sellest juba kaugelt aru. 100% kindel muidugi ei saa olla, eks see ole vb kunagi näha. Samas mu eesmärk oleks ikkagi mitte viia teda sinnamaale, et tal oleks põhjust tõrkuda.

Suht naljakas on tegelikult sellist juttu kirjutada (ja teistel ilmselt lugeda ka), arvestades, et meie hüppetrennides kõrgused nagunii eriti üle 80-90 ei lähe. :P Kui ma kunagi omale mõne sobiva hobuse leian, vb siis hüppame rohkem. Aga Albatross ei pea, sest ta on Albatross :)

2 comments:

Anna Pindam said...

Minul ei olnud naljakas lugeda, meie Madeiraga ka natuke "hüppame" ja meie kõrgused ei ületa 50 cm-t.

Keidi said...

Parem kaunis 80, kui üüratult kole (ise oma solmaga näinud ja nutma puhkenud) 130 :)